Roda de Berà.Més de 200 gossos i 170 expositors participaran en el I Concurs Nacional Caní de Roda de Berà





El proper diumenge, 2 de desembre, el poliesportiu municipal acollirà el I Concurs Nacional Caní de Roda de Berà. El certamen, que s’iniciarà al voltant de les 10 del matí, està organitzat per la Real Sociedad Canina de España i l’associació canina Unió Cinòfila de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà.
La pista del poliesportiu es dividirà en quatre rings en els quals es trobaran els 236 gossos inscrits al concurs, dividits, a la seva vegada, en 10 grups segons la seva raça. Les característiques canines que es tenen en compte a l’hora d’escollir el gos més bonic no es limitaran tan sols a l’aspecte físic de l’animal; es jutjarà d’acord als criteris morfològics i estètics però també el comportament dels cans. Per aquest motiu els jutges, membres de l’Unió Cinòfila de Catalunya, realitzaran un examen visual previ a cadascun dels animals, estudiaran la seva complexió i morfologia i els faran donar una volta al ring, acompanyats pel seu ‘handler’, per tal de veure el moviment i l’elegància del gos i el tàndem que forma amb el seu presentador. Per aquests motius, el primer concurs caní que se celebra a Roda de Berà serà una bona oportunitat per admirar els millors exemplars de les races més diverses de gossos, vinguts des de molts punts de Catalunya.  
Passaran a la gran final els millors gossos de cada raça d’acord a l’estàndard de cadascuna, i d’aquests s’escollirà el Best in Show –guanyador absolut del certamen-, i el segon i tercer classificats.
Aquest certamen, l’últim de 2012, serà doblement puntuable ja que l’anterior concurs no es va poder celebrar. Els organitzadors asseguren que serà un dels que més assistència i participació tindrà dels últims anys.