EMILIANO VALDEOLIVAS ACTUA A L’INSTITUT RAMON DE LA TORRE





El departament de Castellà de l’Institut Ramon de la Torre, de Torredembarra, va organitzar un concert poètic. El rapsoda Emiliano Valdeolivas va actuar el dimarts 27 de novembre, davant sis-cents alumnes de la ESO i Batxillerat repartits en dos recitals. L’artista va comptar amb la col·laboració de la professora Montse Pozo que el va acompanyar en la recitació d’uns poemes on els presents van gaudir de la riquesa i de la diversitat del romancero castellà. L’alumne Arnau Tolrà va llegir un poema que després va ser cantat pel joglar i la resta d’alumnes.
Emiliano Valdolivas és cantautor, especialitzat en poesia cantada, i professor de Llengua Castellana. En els darrers vint anys ha actuat com a joglar contemporani en centres educatius, places i teatres de dins i fora de l’Estat Espanyol, fomentant l’interès per la llengua i la literatura en general, proposant una trobada poeticomusical participativa.
Els seus recitals són peregrinatges musicals que van des dels primers referents lírics de la llengua castellana, las Jarchas del segle X, fins als crits de la darrera poesia existencial de finals del s. XX.
Valdeolivas actua acompanyat de la seva guitarra i del seu encisador domini de la llengua creant  un ambient motivador per als alumnes