El conseller d’Interior, Felip Puig, visita Salomó i el Ball del Sant Crist


El Ball Parlat d’arrels medievals d’aquest diumenge coincideix amb la representació 150 des de l’adaptació de l’obra

El proper diumenge 13 de maig el poble de Salomó viu una de les representacions del tradicional Ball del Sant Crist més emotives dels últims anys. Es tracta de la funció número 150 des de l’estrena de l’última versió de l’obra, ara fa 40 anys. Aquesta formava part d’una profunda revisió estructural de l’espectacle, a instàncies de Fabià Puigserver i Iago Pericot, de l’Institut del Teatre de Barcelona.

La funció d’aquest diumenge, a més, serà presidida per Felip Puig, conseller d’Interior al Govern de la Generalitat de Catalunya, que ha estat convidat pel Consistori salomonenc. L’any 2010 el Govern català ja va declarar l’obra, que pertany al gènere dels balls parlats, Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

Les representacions de l’espectacle tenen lloc a l’església durant els quatre primers diumenges de maig a les 12 del migdia. Enguany, les funcions encara tindran lloc els dies 20 i 27. Les localitats són numerades. Per a més informació i reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o al correu electrònic info@balldelsantcrist.cat

Inicialment, el Ball Parlat del Sant Crist de Salomó es representava a l'exterior, com a espectacle de carrer. Actualment, des de l'any 1972, sota l'assessorament de l'Institut del Teatre de Barcelona, s’escenifica a l'església. Amb motiu d’aquest aniversari, el 40è, l’entitat ha configurat un programa amb diversos actes que s’estan duent a terme des de principi d’abril i es pretén que s’allarguin fins a mitjan mes de juny.

Més informació:

Joan Boronat

President de l’Associació Ball del Sant Crist

629 879 749

Antoni Virgili

Alcalde de Salomó

636 424 359