Associació Ball del Sant Crist de Salomó


ASSOCIACIÓ BALL DEL SANT CRIST DE SALOMÓ AVDA. CATALUNYA, 4 SALOMÓ (CP 43885) premsa@balldelsantcrist.cat www.balldelsantcrist.cat Salomó, abril de 2012 Benvolguts/des, Al mes de maig tornarem a representar el BALL PARLAT DEL SANT CRIST DE SALOMÓ, una tradició secular que es posa en escena, pel cap baix, des de l’any 1843. Es tracta d’una representació teatral que sintetitza la història i la llegenda de l’arribada de la Imatge del Sant Crist a Salomó, on esdevé el patró de la vila. El Ball del Sant Crist ha estat declarat Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 1999. El 2010 ha estat recatalogat com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional. Val a dir que aquest any 2012 s’esdevé el 40è aniversari de les representacions del Ball del Sant Crist a l’església i l’estrena de l’última versió. Aquesta forma part d’una profunda revisió estructural de l’espectacle, a instàncies de Fabià Puigserver i Iago Pericot, de l’Institut del Teatre de Barcelona. A més, la funció del dia 13 de maig coincideix amb la 150a representació al temple parroquial. Per aquest motiu, el Ball del Sant Crist ha organitzat una sèrie d’actes que complementaran les representacions anuals. Volem convidar-vos a participar-hi, i molt especialment, a la posada en escena del Ball Parlat d’arrels medievals.
Les representacions de l’espectacle tenen lloc a l’església durant els quatre primers diumenges de maig a les 12 del migdia, que enguany escauen els dies 6, 13, 20 i 27. Les localitats són numerades. Per a més informació i reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o als correus electrònics premsa@balldelsantcrist.cat i info@balldelsantcrist.cat .
 Us adjuntem diversa informació que pot ser del vostre interès, com per exemple el document "El Sant Crist de Salomó: història i llegenda" i el programa d'activitats que es desenvolupen al voltant del Ball per commemorar el 40è aniversari de l'adaptació de l'espectacle.
Us agrairem que en feu la màxima difusió a través dels mitjans de comunicació. Estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment que us convingui. Moltes gràcies per tot. Rebeu cordials salutacions.
Atentament, Joan Boronat Boronat President de l’Associació Ball del Sant Crist de Salomó