Torredembarra-6ª Mostra del Bull Torredembarra

 
Oriol Castro a la 6à Mostra del Bull de Torredembarra

6à Mostra del Bull, el pròxim 26 de febrer, a Torredembarra

Un any més el Bull, un plat tradicional fet amb l’estómac sec de la tonyina i patates, fa acte de presència a Torredembarra.

Els torrencs Iris Figuerola Biscamps, Eloi Figuerola Hurtado i Maria Dolors Garri Riambau, s’encarregaran d’elaborar el plat d’acord amb la pròpia tradició familiar. Els restaurants col·laboradors optaran per cuinar el bull de maneres més innovadores: El Capitán oferirà croquetes de bull, El Vaixell farà Arròs amb Bull i el Mulsum cuinarà Samfaina de Bull i també el típic Bull a l’all i pebre.

Les tapes de bull, en totes les seves variants, es podran degustar de 13 a 15 hores per 3€ + 0,50€ per la beguda, a triar entre vi o aigua. Al mateix recinte, també es podrà adquirir la cervesa artesana Estraperlo per 1,50€.

Un dels actes estrella de la Mostra serà el Show Cooking, per ensenyar com es prepara i cuina el bull, a mans d’Oriol Castro, cap de cuina del restaurant El Bulli, i del cuiner Àlex Segú del restaurant Mulsum de La Riera de Gaià.

La Mostra es composarà de diferents actes: treta de Gussis a càrrec de l’Associació de Gussiaires de Torredembarra, tradició de la pesca de la tonyina a Torredembarra a càrrec de la Confraria de pescadors de la vila, Havaneres a càrrec del grup Veles i Vents i, per als més menuts, taller de cuina infantil dedicat a la tonyina i inflables.

Tanmateix, es podrà degustar bull a la carta dels restaurants Cal Quim, el Noi i la Quilla del 27 de febrer fins al 6 de març prèvia reserva al mateix restaurant.


Lloc:
Jardins de Cal Bofill (Baix a mar).

Timing:
11.30h:  Treta de Gussis amb cavalls.
12.00h:  Tradició de la pesca de la tonyina a Torredembarra.
12.30h:  Show Cooking amb Oriol Castro d’El Bulli i Àlex Segú del Mulsum.
13.00h:  Mostra: degustació de tapes variades de Bull.
   Taller infantil de cuina “La Tonyina” i inflable.
13.30h:  Havaneres amb el grup “Veles i Vents”


Organitza: Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra.
Col·labora: Ajuntament de Torredembarra, Associació de Restauradors de Torredembarra, Associació de gussiaires, Confraria de pescadors de Torredembarra i cels cuiners del Bull de Torredembarra i la Cervesa Estraperlo.