Oriol
Castro a la 6à Mostra del Bull de Torredembarra
6à
Mostra del Bull, el pròxim 26 de febrer, a Torredembarra
Un any més el Bull, un plat tradicional fet
amb l’estómac sec de la tonyina i patates, fa acte de presència a
Torredembarra.
Els torrencs Iris Figuerola Biscamps, Eloi
Figuerola Hurtado i Maria Dolors Garri Riambau, s’encarregaran d’elaborar el
plat d’acord amb la pròpia tradició familiar. Els restaurants col·laboradors
optaran per cuinar el bull de maneres més innovadores: El Capitán oferirà
croquetes de bull, El Vaixell farà Arròs amb Bull i el Mulsum cuinarà Samfaina
de Bull i també el típic Bull a l’all i pebre.
Les tapes de bull, en totes les seves
variants, es podran degustar de 13 a 15 hores per 3€ + 0,50€ per la beguda, a
triar entre vi o aigua. Al mateix recinte, també es podrà adquirir la cervesa
artesana Estraperlo per 1,50€.
Un dels actes estrella de la Mostra serà el
Show Cooking, per ensenyar com es prepara i cuina el bull, a mans d’Oriol
Castro, cap de cuina del restaurant El Bulli, i del cuiner Àlex Segú del
restaurant Mulsum de La Riera de Gaià.
La Mostra es composarà de diferents actes: treta de Gussis a càrrec de l’Associació de
Gussiaires de Torredembarra, tradició de la pesca de la tonyina a Torredembarra
a càrrec de la Confraria de pescadors de la vila, Havaneres a càrrec del
grup Veles i Vents i, per als més menuts, taller de cuina infantil dedicat a la
tonyina i inflables.
Tanmateix, es podrà degustar bull a la carta
dels restaurants Cal Quim, el Noi i la Quilla del 27 de febrer fins al 6 de
març prèvia reserva al mateix restaurant.
Lloc:
Jardins de
Cal Bofill (Baix a mar).
Timing:
11.30h: Treta de Gussis amb cavalls.
12.00h: Tradició de la pesca de la tonyina a
Torredembarra.
12.30h: Show Cooking amb Oriol Castro d’El Bulli i
Àlex Segú del Mulsum.
13.00h: Mostra: degustació de tapes variades de Bull.
Taller infantil de cuina “La Tonyina” i
inflable.
13.30h: Havaneres amb el grup “Veles i Vents”
Organitza:
Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra.
Col·labora:
Ajuntament de Torredembarra, Associació de Restauradors de Torredembarra,
Associació de gussiaires, Confraria de pescadors de Torredembarra i cels
cuiners del Bull de Torredembarra i la Cervesa Estraperlo.