Torredembarra-Sinibald de Mas


Sortida – Caminada
El Montsant els camins, les construccions de pedra seca i la vida al camp
Desplaçament amb cotxes particulars fins a la Vilella Baixa.
Dificultat Mitjana/Alta  15 km amb desnivells acumulats de uns 700 metres
(6 – 7  hores més aturades).
Organitza la Comissió Paisatge i Entorn.
Cal portar roba i calçat adequat, així com l’esmorzar, el dinar i aigua.
Preu soci 6€ (viatge i assegurança)
Preu no soci 8€ (viatge i assegurança)


Més detalls...

EL MONTSANT ELS CAMINS, LES CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA I LA VIDA AL CAMP


Hora de sortida, no mes tard de las 8 del mati des de Torredembarra al pàrquing de Mañé i Flaquer,  amb cotxes particular cap a La Vilella Baixa per l’autopista i sortida 34 i prendre la T-11 seguint per la N-420  direcció Falset  i desprès la T-710  Gratallops - La Vilella Baixa entrar al poble per el primer accés al poble i aparcar tot seguit a una petita plaça. (Temps previst del desplaçament 1 hora).

D’aquesta plaça sortirem caminant travessant el poble de la Vilella Baixa passant per el Pont d’estil Romànic, Pujada de la Creu, Grau dels Bous, Barraca del Creuetes, Els Montalts, Coll, de la Guixera, Mas de Deu, Collet del Pla del Bisbe, Mas Roger, Les Solanes, seguint per l’antic camí Ral passarem per el Medieval Pont de Cavaloca (s’especula sigui del XV), Tomb del Serret – La Vilella Baixa.

El recorregut es de uns 15 km per camins i pistes de muntanya amb desnivells moderats constants (sense grimpades) amb un desnivell acumulats (pujades) d’uns 500  metres

La excursió prevista es de un dia complert cal portar calçat adient per evitar relliscades, aigua abundant, així com l’esmorcar i el dinar,....veure las previsions del temps que condicionaran  els capells, cremes solars.....polars i guants etc.

Las temperatures de la Vilella Baixa es d’uns 3 graus per sota de la temperatura de Torredembarra i ames pujarem a una altitud de 650 metres.

Durant el recorregut veurem dos ponts medievals i diverses construccions fetes en pedra seca, barraques, casetes, corrals, aljubs, bancals, gaudirem d’esplèndides visites del Priorat i del curiós Mas Roger i explotacions agràries actuals dalt dels Montalts i molts marges d’antigues explotacions de finals del segle XIX  com resta dels camins d’abast que es feien servir


Comissió de Paissatge i Territori


Capella 6, local 8 I 43830 Torredembarra
Telèfon de contacte: 637 579 509 656 38 20 22    
www.sinibald.cat
 I sinibald@tinet.org