Altafulla: Campionat d’Espanya de Triatló Sprint



L’Ajuntament d’Altafulla i la Federació Espanyola presenten el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint
La prova albergarà uns 1.200 atletes que durant el proper cap de setmana restaran amb la seva família al municipi, fet que podria aportar uns 4.000 visitants
Dijous, 20 de juny de 2013 Altafulla acollirà el proper cap de setmana, els dies 22 i 23 de juny, el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint 2013. Ho fa, segons la Federació Espanyola de Triatló, arran de l’èxit organitzatiu que ha experimentat en dues edicions consecutives el circuit Sertri, organitzat per la Cadena SER, la Federació Catalana de Triatló i la mateixa Federació Espanyola.
La modalitat que té lloc ara a Altafulla, sota la direcció de la regidoria d’Esport i Activitat Física de l’Ajuntament, que encapçala l’edil Guillermo Alonso, és la de l’Sprint, que consta de tres proves: natació (750 metres), ciclisme (20 quilòmetres) i cursa a peu (5 quilòmetres). Amb motiu d’això, aquest dijous s’ha presentat la competició davant dels mitjans de comunicació. A la compareixença han intervingut Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, i Jorge García, Director Tècnic de la Federació Espanyola de Triatló.
D’una banda, Jorge García ha destacat que Altafulla, amb només 4.800 habitants, es posa a l’alçada de grans ciutats espanyoles que han estat seus organitzadores d’aquesta prova els darrers tres anys, com són Madrid (2012), A Coruña (2011) i Almeria (2010). El Director Tècnic ha explicat que, a banda de l’experiència que el municipi ja té en l’organització de triatlons, des de la Federació s’han fixat en Altafulla per dur a terme el campionat ja que “nosaltres volem Altafulla i Altafulla vol triatló”, i ho ha relacionat amb un matrimoni tot dient “ens agradem i ens hem casat”. García ha afegit que “de vegades les grans ciutats són molt complexes i són els municipis petits que troben atractiu per a la seva promoció organitzar esdeveniments d’aquestes característiques”.
Al seu torn, l’alcalde Fèlix Alonso ha agraït la confiança que els té la Federació Espanyola de Triatló i ha manifestat que “organitzar un esdeveniment com aquest és un progrés per Altafulla”. “Altafulla té experiència en el món del triatló però volem nous reptes, com és el d’aquest cap de setmana”, ha afegit el batlle, ja que “també som seu dels Jocs Mediterranis del 2017 i hem d’estar preparats per acollir qualsevol competició, quan properament l’organització ens ho demani”.
Pel que fa a la previsió de participants, des de l’organització s’ha apuntat que rondarà els 1.200 atletes per a totes les categories de júnior, cadet, juvenil, elit, de grups i paralímpic. Fèlix Alonso, de fet, ha destacat l’impacte econòmic en què es pot traduir la prova, ja que es calcula que al llarg de tot el cap de setmana, el municipi acollirà unes 4.000 persones d’arreu de la geografia espanyola. A més,
Plaça del Pou, 1 – 43893 Altafulla – Tel. 977 65 00 08 – Fax 977 65 08 42 – NIF P-4301200-D
Àrea de Comunicació i Publicacions – Tel. 977 65 29 23 – Mòbil 639 77 54 36
també ha subratllat el ressò del nom d’Altafulla en diferents mitjans de comunicació, no només espanyols i catalans, sinó d’arreu d’Europa.
Quant al voluntariat, l’Ajuntament d’Altafulla ha informat que compta amb uns 200 voluntaris que, de manera totalment desinteressada, participaran en l’organització i desenvolupament del Campionat d’Espanya de Triatló. “Són d’Altafulla, de Torredembarra, Tarragona i molts racons del Baix Gaià, que s’apropen a títol personal o en representació d’una entitat”, ha dit Fèlix Alonso, i és que “tot esforç per tirar endavant la competició, vingui d’on vingui, és vàlid i significa una gran ajuda”.

Altafulla: Tornar a començar: L'experiència de quatre Colles reorganitzades






Aquest dissabte esdevindrà la primera jornada del cicle de taules rodones organitzades pels Castellers d'Altafulla incloses dins del programa d'activitats que tenen lloc en motiu de la celebració del 40è aniversari de la fundació de la Colla.

Títol: "Tornar a començar: L'experiència de quatre Colles reorganitzades."
Data: dissabte 15 de juny a les 19:00h
Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament d'Altafulla

Els ponents seran:
Joan Vallès - Minyons de l'Arboç
Dani Ferrerons - Colla Jove Castellers de Sitges
Martí Fuguet - Xiquets d'Alcover
Joan Albert Blanch i Albert Asencio- Castellers d'Altafulla

En acabar s'oferirà una copa de cava a tots els assistents